vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

SP gespreksavond over lokale energietransitie Bommelerwaard

17 februari 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Nederland staat aan de vooravond van de overgang naar duurzame energie. Dit vanwege de klimaatafspraken van Parijs (2015) die ons land mede heeft ondertekend. Om die reden moet ook in de Bommelerwaard veel meer duurzame energie opgewekt gaan worden. Elke gemeente moet in regioverband besluiten hoe ze die opwekken: met windmolens, zonnepanelen, of allebei? Ook moet lokaal vastgesteld worden waar die windmolens en zonnepanelen aangelegd moeten worden: langs snelwegen, bij natuurgebieden of misschien wel dicht bij de kernen.

Gesprek
De SP, afdeling Bommelerwaard, wil met inwoners in gesprek over de vraag hoe zij aankijken tegen de energietransitie. Wat zijn de vragen die er in de Bommelerwaard leven rond duurzame energie. Kunnen zij zich vinden in het beleid dat de gemeente nu ontwikkeld heeft? En hoe zouden de inwoners van de Bommelerwaard zelf de overgang naar groene energie het liefste vorm willen geven? 

Programma
De gespreksavond is op dinsdagavond 2 maart, van 20.00 tot 22.00 uur. Wethouder Duurzaamheid Willem Posthouwer (gemeente Zaltbommel) inteoduceert het onderwerp en doet de lokale stand van zaken uit de doeken. Evert Mollema licht toe hoe het energiebedrijf Engie naar de energietransitie kijkt. Fenna Feenstra (kandidaat Tweede Kamerlid SP) geeft de visie van de SP op de energietransitie. Vervolgens is er volop de gelegenheid tot vragen en discussie.

De avond wordt online georganiseerd. Een link naar de bijeenkomst ontvangt u door een mail te sturen naar zaltbommel@sp.nl.

Foto archief.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.