donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Snel resultaat na aangifte gestolen kentekenplaten

16 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - In de dagen tussen 10 en 12 juni 2022 werden in Aalst kentekenplaten van een personenauto gestolen. Op woensdag 15 juni 2022 werd door de eigenaar van de personenauto aangifte via internet. Dat deed hij om 22.00 uur.

Op woensdag 15 juni 2022 rond 22.55 uur hield de poltie een controle en reed er een voertuig door de ANPR met de gestolen kentekenplaten op zijn auto.

Aanhouding
Diezelfde avond, om 23:14 uur, heeft de politie het voertuig in Zuilichem staande gehouden. De verdachte werd direct aangehouden voor heling van de kentekenplaten. De man bleek ook te rijden zonder rijbewijs en was onder invloed van alcohol.

De politie laat weten: 'De auto had al meer dan twee jaar geen actuele tenaamstelling. Dit houdt in dat de auto onverzekerd rond rijdt, geen wegenbelasting betaald en er dus ook geen eigenaar bekend is. De auto is daarom in beslag genomen.'

Snel
In totaal zat er dus 1 uur en 14 minuten tussen het doen van aangifte en de aanhouding. De eigenaar, alsook de politie, zijn er blij mee. 'Dit bewijst maar weer dat aangifte doen zeker nut heeft.'

De 37-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar het cellencomplex en de recherche onderzoekt de zaak.

Lees meer over:

Aalst Zuilichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.