donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het onderhoud gebeurt samen met de gemeente.

Slingerbos in Rossum heeft dringend onderhoud nodig

2 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

ROSSUM - Het unieke Slingerbos, tussen de Slotselaan en de Waaldijk achter het kasteel, heeft bij de inwoners van Rossum en bij veel bezoekers een goede naam. 'Mede dank zij het Slingerbos verdient Rossum de naam Parel van de Bommelerwaard', schrijft Dorpsraad Rossum. Het bestuur roept vrijwilligers op het hoognodige onderhoud van het Slingerbos op te pakken.

De doprsraad wil graag met een groep betrokken Rossummers het onderhoud aanpakken. Een plan van aanpak ligt al op tafel.' Het groepje krijgt in eerste instantie uitleg van Eri van der Burght, tuinontwerper uit Rossum. Dan wordt besproken wat er nodig is en hoe we het onderhoud willen aanpakken.'

Gemeente
Men begint met de verwijdering van het fluitenkruid dit najaar. De gemeente Maasdriel kapt in die periode een aantal bomen voor meer licht in het Slingerbos. Daarna volgt het planten en zaaien. 'Concreet vragen we belangstellende inwoners van Rossum zich op te geven voor een werkgroepje ‘Onderhoud Slingerbos’.' Aldus de dorpsraad.

Veel werk
Er is veel werk in het Slingerbos  te doen. 'We willen dit werk samen met de gemeente Maasdriel aanpakken, maar ook samen met bewoners van Rossum. Onderhoud is hard nodig: het is er veel te donker omdat de kruinen van de esdoorns alle licht wegnemen.' De vegetatie op de grond heeft daarvan te lijden. De stinsenplanten krijgen vroeg in het voorjaar licht, maar daarna niet meer, terwijl dat noodzakelijk is.

Maar ook moeten er bomen worden gekapt en nieuwe bomen worden geplant. Meer variatie is gewenst. En de overdadige groei van fluitenkruid moet worden verwijderd.

Meedoen
Wie mee wil doen, geeft zich op bij: 

  • Eri van der Burght, Maasdijk 22, 5328 BG  Rossum, T 06 16396931 E info@hofhouding.nl, of bij 
  • Hans ter Heege, Burg. Slootspad 14, 5328 CC Rossum, T 0418 661586, E heege027@upcmail.nl. 

Dit groepje komt op woensdag 27 oktober 2021, 19.30 uur, bijeen in de Nieuwhof bij de protestantse kerk.      

 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Rossum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.