vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Ooievaars hebben kennelijk ook last van ’woningnood’.

Sirenetest drie maanden ‘uit’ voor broedende ooievaars

22 april 2023 (door BommelerwaardNet)

ALEM - Twee ooievaars in Alem kozen een wel heel bijzondere plek om een nest te bouwen. Boven op de mast van het luchtalarm. Leerlingen van groep 7 en 8 van de Odradaschool maakten zich zorgen over wat er gebeurt als de sirene afgaat. Zij schreven de burgemeester een brief.

Elke eerste maandag van de maand testen de veilgheidsregio rond 12 uur de sirene. Dat gebeurt vanuit de meldkamer. De sirenetest duurt ongeveer anderhalve minuut.
De kids vroegen daarom in hun schrijven om het alarm even uit te zetten. De burgemeester en wethouders vonden dat een goed idee en vroegen de meldkamer of het alarm tijdelijk uitgeschakeld kon worden.

Tijdelijk uit
Vrijdag (21-4) bracht kernwethouder van Alem en loco-burgemeester, Michiel Alexander De Raaf, de leerlingen goed nieuws. Het alarm, officieel de Waarschuwings en AlarmeringSysteem (WAS)-paal, gaat drie maanden uit.

Dat is de tijd die nodig is voordat de baby’s veilig kunnen uitvliegen. De kinderen, en de ooievaars, zijn er maar wat blij mee. De sirene klonkt dus niet op 1 mei, 5 juni en 3 juli om 12:00 uur. 

UPDATE
De gemeente Maasdriel stuurde de Alemers inmiddels een brief met uitleg.

Foto Gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Alem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.