maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

De scholen kunnen zelf bepalen of zij de toegevoegde waarde zien.

'Schoolpleinen zouden watertappunten moeten krijgen'

16 november 2020 (door de redactie)

MAASDRIEL - Op ieder schoolplein een watertappunt. Dat lijkt  Roel Reedijk (D66 Maasdriel) een prima idee. Immers, water drinken is goedkoop, lekker én gezond. De Subsidieregeling watertappunten wil het drinken van kraanwater op meer op scholen stimuleren. Scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op hun plein.

Reedijk, zelf woonachtig in Hurwenen, achtte dit plan ook kansrijk voor de scholen in Maasdriel. De landelijke overheid neemt 75 procent van de kosten op zich als een school inderdaad een watertappunt plaatst. D66 meent dat dit een mooie manier is om educatie te bieden over het belang van (schoon) water.

Goed plan
Dat vond ook de gemeenteraad een goed plan en de motie van Reedijk werd aangenomen. 'Hoewel we iets aan de motie moesten sleutelen om een meerderheid te vergaren, gaat de gemeente Maasdriel als gevolg ervan nu scholen proactief informeren over de mogelijkheden. De scholen kunnen dan zelf bepalen of zij hier toegevoegde waarde in zien.'

Scholen zijn vrij om een buiten- of binnenwatertappunt te kiezen. Wel dient het drinkwatertappunt betrouwbaar en schoon drinkwater te leveren, moet het hygiënisch en robuust zijn. Populair gezegd: hufterproof.

 

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

watertappunt schoolpleinen
Deel dit bericht met je vrienden!