dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Paul ten Bergen (l) en Kor Wijngaarden (r) ondertekenen de overeenkomst.

Hospice De Samaritaan opent januari 2023

23 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Woensdag (22-6) tekenden Kor Wijngaarden (voorzitter Stichting Hospice De Samaritaan) en Paul ten Bergen (manager zorg Santé Partners) een overeenkomst voor het bieden van professionele zorg aan gasten van het hospice door Santé Partners. Naar verwachting wordt Hospice De Samaritaan op 1 januari 2023 opgeleverd en kan vanaf dat moment zorg en ondersteuning geboden worden aan gasten in de laatste fase van hun leven.

De komst van De Samaritaan is een langgekoesterde wens in de Bommelerwaard. Al geruime tijd moet de streek het doen zonder Hospice en zijn mensen die hun laatste levensfase in een verzorgde omgeving buitenshuis willen doorbrengen, aangewezen op verre locaties. Het hospice biedt vier appartementen met een huiselijke sfeer.

Kleinschalig
In het Hospice wordt de zorg en ondersteuning op een kleinschalige wijze aangeboden. Een klein team van medewerkers biedt samen met twee coördinatoren en een team van vrijwillige medewerkers 24 uur per dag ondersteuning om deze levensfase van de terminaal zieke zoveel mogelijk te verlichten en draaglijk te maken. Een klein, vast team biedt ondersteuning en verzorging in de nabijheid van de sociale omgeving van de gasten. Hierdoor kunnen familie en vrienden makkelijker en vaker op bezoek komen.

Santé Partners
Santé Partners is bekend in Zaltbommel en biedt als zorgorganisatie al vele jaren naar tevredenheid de wijkverpleging en gespecialiseerde verpleging thuis, de dagbesteding, ondersteuning aan mensen als het tegenzit in het leven en de jeugdgezondheidszorg / consultatiebureau.

De Samaritaan
Hospice De Samaritaan Bommelerwaard wordt gebouwd aan de Beersteeg te Zaltbommel. Een rustige en comfortabele locatie, gelegen aan de rand van natuurgebied "De Kloosterwiel". De verwachting is dat de bouw afgerond kan worden in januari 2023.

Lees meer over:

Zaltbommel De Samaritaan
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.