vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

'De foto' van 'de brug'.

Ruud Schobbers schiet mooiste foto van Bommelse brug

18 juni 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De winnende foto van de tentoonstelling 25 jaar Martinus Nijhoffbrug is gemaakt door Ruud Schobbers uit Heesch.

Vrijdag (18-6) onthulde Annemarie Jorritsma de winnende foto van de fotowedstrijd over de Martinus Nijhoffbrug in Zaltbommel.

De winnende foto is gemaakt door Ruud Schobbers uit Heesch. De jury heeft alle foto’s beoordeeld op creativiteit, techniek en onderwerp. De jury was heel verrast door de opzet en gebruikte techniek om deze foto in de avond te kunnen maken. De bijzondere tegenstellingen tussen het zachte licht op de Waal tegenover de sprekende kleuren van het licht van de brug zelf, maakten dat deze foto eruit sprong.

Foto
Schobbers stuurde onderstaande tekst als bijlage bij zijn foto:

De Martinus Nijhoffbrug op eerste kerstdag 2020. Eerst een zoon naar de ouders van zijn vriendin in Den Haag gebracht, en alvast de camera met statief etc. meegenomen omdat ik als ik op tijd ben “de brug” vast wil leggen. “De brug” waar ik vele jaren overheen heb gereden. Vanuit Uden naar Hoofddorp naar mijn werk, later toen ik in Naarden woonde regelmatig naar mijn ouders in Oss. Nu ik in Heesch woon regelmatig over “de brug” naar een van mijn zoons in Utrecht of Amsterdam, of naar vrienden in vorige woonplaatsen. Zon, regen, sneeuw, ijs, alles heb ik meegemaakt onderweg! Herkenbaar, majestueus, opvallend. Daar wil ik wat mee.

Op de terugweg, bij Utrecht een prachtige zonsondergang. Een half uur later ben ik bij de afslag Zaltbommel, en besluit ik om toch maar even te gaan kijken. In het schemerlicht zoek ik mijn weg, en probeer zo dicht mogelijk bij de brug te komen.

Na wat zoeken kom ik uit op de Waalbandijk en vind een plekje waar ik de auto neer kan zetten. De ondergrond is drassig, dus de bergschoenen aan, fotorugzak om en lopen naar het water. Voor de Waal kom ik op een wandelpad uit, ik volg dit naar links. Ik kijk regelmatig om om “de brug” te bekijken, en na te gaan of het voor mij al een mooi plaatje is.

Ik loop door tot aan een zandstrandje waar ik een soort golfbreker op kan lopen en dan de brug zie zoals ik hem graag wil zien. De eerste foto’s zijn best wel mooi, maar geven nog niet de uitstraling die ik hebben wil. Als de duisternis verder invalt komen de lichten op “de brug” tot leven, voel ik dat dit voor mij het moment is en druk ik af en weet dat het voor mij goed is.

Koud tot op het bot statief en camera weer inpakken, en in het donker weer de weg terugvinden naar de auto.

Schoenenwissel, auto in, en langzaam ontdooien. Van binnen ben ik echter al warm, want ik heb voor mij “de foto” van “de brug”!!’

Tentoonstelling
Alle ingezonden foto’s zijn van 19 juni tot en met 1 augustus te bewonderen in de Sint Maartenskerk.

Foto Ruud Schobbers.

Lees meer over:

Zaltbommel Martinus Nijhoff
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.