zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

750 arbeidsmigranten vinden inwoners te veel.

Ruim 1000 handtekeningen als protest tegen huisvesting arbeidsmigranten

19 april 2021 (door BommelerwaardNet)

ZUILICHEM - Dinsdagmiddag (20-4) om 15.30 uur overhandigt een kleine, maar vastberaden groep inwoners ruim duizend handtekeningen aan wethouders en beleidsmedewerkers van de gemeente Zaltbommel.

Hiermee onderstrepen de inwoners hun grieven over, lees hun verzet tegen de (te) grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de Parallelweg nummer 1 in Zuilichem, de tweede locatie in het dorp. Het is allemaal te veel.

Waarschuwing
In een ingezonden brief aan het college nodigt de groep ook burgemeester Pieter van Maaren uit: ‘... aangezien hij portefeuillehouder is van de controle op recreatiepark Het Esmeer.’ Er klinkt een waarschuwing vanuit de bewoners: ‘Hier loopt een handhavingsdossier tegen OTTO-workforce.' De heer Van G. is CEO van OTTO-Workforce en tevens CEO bij KaFra housing en Labourhousing.' Partijen waar de gemeente op dit moment mee samenwerkt. Uit de brief spreekt een groot wantrouwen. ‘Laat tuinders hun eigen arbeidsmigranten huisvesten. Dit is beter dan deze mensen afhankelijk te maken van Van G., hem gaat het slechts om financieel gewin!’ Aldus de briefschrijvers.

Locatiebezoek
De inwoners nodigen de bewindvoerders ook uit om de locatie te bekijken waar 750 arbeidsmigranten gehuisvest moeten gaan worden. ‘Hier is slechts één smalle uitweg is. Zeer gevaarlijk bij calamiteiten zoals brand of ongevallen.’

Ook Hart van Nederland zal bij de overhandiging van de handtekeningen aanwezig zijn.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

arbeidsmigranten Zuilichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.