vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Blij met het positieve nieuws.’

Rossum krijgt 120 nieuwbouwwoningen

12 oktober 2020 (door BommelerwaardNet)

ROSSUM - De gemeente Maasdriel en Rubens Ontwikkeling B.V. gaan opnieuw samenwerken voor de bouw van 120 nieuwe woningen in Rossum. Daarnaast ontvangt de gemeente Maasdriel een financiële tegemoetkoming van 1,5 miljoen euro. Wethouder Peter de Vries en Rubens Ontwikkeling bekrachtigden maandag (11-10) de afspraken met de ondertekening van de overeenkomst.

Een jaar geleden veroordeelde de rechtbank de gemeente tot het betalen van een schadevergoeding aan Rubens Ontwikkeling B.V. Dit vanwege het niet nakomen van een in 2008 gesloten samenwerkingsovereenkomst. De afgelopen maanden beraadde de gemeente Maasdriel zich over de vervolgstappen en een eventueel hoger beroep. In de tussentijd zijn er gesprekken geweest met Rubens Ontwikkeling. Die gesprekken hebben geleid tot een nieuwe samenwerking.

Woningbouw 
Rossum kan zich nu dus gaan voorbereiden voor de komst van 120 woningen. Wethouder De Vries: Het is vreselijk wat er in het verleden is gebeurd. Ik ben dan ook blij met dit positieve nieuws. Voor ons als gemeente, maar zeker voor de inwoners en toekomstige inwoners van Rossum. We gaan voor alle doelgroepen energieneutraal bouwen op een mooie locatie in Rossum. We kiezen voor ruimte en groen, daarom komen er 120 in plaats van 154 woningen. Het is een modern plan dat past bij Rossum als de parel van de Bommelerwaard.”

Uitwerking plannen 
Met de ondertekening is de eerste stap op weg naar woningbouw in Rossum gezet. Nu gaan beide
partijen aan de slag met de verdere uitwerking van de plannen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

nieuwbouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.