vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Heijman won met zijn inzending ‘De Kist’.

Rob Heijman winnaar ‘Kunst in de Gemeente 2021’.

15 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN - Rob Heijman is de winnaar van de ‘Kunst in de Gemeente verkiezing 2021’. Heijman won met zijn inzending ‘De Kist’ een cheque van 4000 euro.

Het kunstwerk ‘De Kist’ heeft een uiterlijk van (bak)steen. Dit, omdat Hugo de Groot in metselaarskleren ontsnapte. Daarnaast heeft het een schoorsteen met een roterende afvoer, waarmee het gedachtengoed van de Groot symbolisch wordt verspreid. Bezoekers worden door het kunstwerk en de zogeheten podkist (podcasts) aan het denken gezet en aangespoord tot reflectie. Rob maakt momenteel het kunstwerk en het wordt daarna zo snel mogelijk geplaatst. 

Symbool
Het kunstwerk staat zo symbool voor de ontsnapping en het gedachtengoed van Hugo de Groot. Het ‘bijzonder goed uitgedachte concept’ sluit daarmee perfect aan bij het thema van de verkiezing: Hugo de Groot. Wethouder Willem Posthouwer riep Heijman, namens de jury, als winnaar uit.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Brasserie de Buurman in Poederoijen. Bij deze brasserie wordt het kunstwerk ook geplaatst.

Foto Gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.