donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

'Over water is tenslotte de leukste weg!'

Riveer start met zomerseizoen

30 april 2021 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - BRAKEL: Bij Riveer start het toeristische seizoen. Het veer vaart vanaf 1 mei in de weekenden weer door naar Slot Loevestein en Fort Vuren, ondanks dat het kasteel nog gesloten is. Ook gaan alle verbindingen weer op zondag varen.

Naast het veer Brakel zullen ook het autoveer tussen Aalst en Veen en de voet- en fietsveren rondom Gorinchem weer op zondag varen. In de maanden mei en juni is er in de weekenden een vaste veerverbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren.

Naar Loevestein

De eerste afvaart van Gorinchem naar de toeristische trekpleisters Loevestein en Vuren met het reguliere veer is altijd om 12.15 uur. Om toch eerder over water naar Loevestein te gaan, vaart Riveer echter om 9.55 uur vanuit Gorinchem een rechtstreekse vaste rit met de watertaxi: 'Over water is tenslotte de leukste weg!'

Door de week

Op doordeweekse dagen is er nog geen reguliere verbinding naar Slot Loevestein en Fort Vuren. Dit is alleen zo in de maanden juli en augustus. Buiten de reguliere vaartijden kun je altijd met de watertaxi gaan. Dan geldt de Watertaxi-actie naar Loevestein tussen 10.00 en 17.00 uur.

Foto Riveer.

Lees meer over:

watertaxi Riveer
Deel dit bericht met je vrienden!