zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

Door vakkundig ingrijpen bleef de rieten kap gespaard.

Restaurant Amadeus door verwoestend vuur zwaar beschadigd

22 mei 2024 (door BommelerwaardNet)

WELL - Woensdagmiddag (22-5) rond 13.30 uur vatte het dak van restaurant Amadeus vlam. De brandweer ging met grote spoed met meerdere eenheden ter plaatse.

Door de harde wind greep het vuur snel om zich heen. Met hulp van de speciale rietkapbrandbestrijdingeenheid uit Utrecht werd geprobeerd brand in de aangrenzende rieten kap te voorkomen. Dat lukte met grote inzet. Niettemin raakte het hotel-restaurant zwaar beschadigd.

Bij de brand aan de Welleindsedijk, die volledig werd afgesloten, kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten.

Roetdeeltjes
Een aantal uren later werd het sein brandmeester gegeven en kon de boel worden opgeruimd.. De Veiligheidsregio sloot de berichtgeving af: ‘De inwoners van Wellseind en Delwijnen kunnen roetdeeltjes in de tuin aantreffen. Deze kunnen met een handschoen opgeruimd worden en bij het restafval weggegooid worden.‘

De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Tijdelijk gesloten 
"Lieve gasten van Amadeus. We zijn getroffen door een grote brand en zijn daarom tot nader bericht gesloten. We hopen jullie snel te informeren maar nog liever jullie snel weer te mogen ontvangen."

Foto Ter illustratie.

Lees meer over:

Well Delwijnen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.