dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De Bommelerwaard heeft unieke kenmerken en een dito aanbod.

Recreatie in Bommelerwaard krijgt nieuwe impuls

16 april 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - "Samen de Bommelerwaard nog aantrekkelijker maken voor toeristen en inwoners". Dat staat centraal in de overeenkomst die wethouders Jan-Hein de Vreede van de gemeente Maasdriel en Willem Posthouwer van de gemeente Zaltbommel ondertekenden met Stichting Streekmarketing Bommelerwaard en Bureau Toerisme Bommelerwaard.  Beide gemeenten investeren ook fors meer in het op de kaart zetten van de streek. 

Beter zichtbaar en vindbaar
De Bommelerwaard heeft veel te bieden. Uit onderzoek blijkt dat deze streek voor een variatie aan bezoekers aantrekkelijk kan zijn. Voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur alsook voor rustzoekers als voor mensen met een actieve levensstijl. Deze groepen moeten de Bommelerwaard dan wel weten te vinden. Daarom werken de samenwerkende partijen aan het beter vindbaar en zichtbaar maken van de unieke kenmerken en het recreatieve aanbod in de Bommelerwaard. De slogan ‘Bommelerwaard: Eiland tussen Maas en Waal’ en de website www.beleefbommelerwaard.nl geven het aanbod een gezicht. De drijvende kracht achter deze site met recreatief aanbod is Bureau Toerisme Bommelerwaard (voorheen: Regionaal Bureau voor Toerisme). 

Toeristische informatie
Stichting Streekmarketing Bommelerwaard is de opvolger van TRIP Bommelerwaard. De naam TRIP verdwijnt dus. Ook het informatiepunt op de Markt in Zaltbommel krijgt een andere naam: ‘Tourist Info Bommelerwaard’. Peter-Jan van Steenbergen, voorzitter van de stichting: 'TRIP was voor bezoekers een nietszeggende naam. Daarom hebben we gekozen om het voor de bezoekers van de streek wat makkelijker te maken en een internationaal bekende naam te hanteren.'

Versterken aanbod
De samenwerkende partijen hopen op een zo groot mogelijke deelname van bedrijven aan het verder versterken van het recreatief aanbod in de Bommelerwaard. Daarom maakten ze op15 april een coronaproof ‘Roadtour Bommelerwaard’ om de ondernemers te informeren over de nieuwe mogelijkheden voor participatie. Zo krijgen ondernemers voor hun deelname een prominente plaats op www.beleefbommelerwaard.nl en bij het informatiepunt in Zaltbommel.

 

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.