vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

CDA Maasdriel waardeert het initiatief zeker wel …

Reconstructie Paterstraat Kerkdriel komt op ‘ongelukkig’ moment

17 december 2021 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL  In het voorjaar van 2022 gaat de Paterstraat in Kerkdriel op de schop. CDA Maasdriel is er weliswaar blij mee, maar vindt de planning 'wat ongelukkig' gekozen. De partij wil dit karwei het liefst uitvoeren na afloop van het toeristisch seizoen vanwege mogelijke, financiële, gevolgen. CDA-lid Leo van Doremaele stelde daarom de nodige vragen aan het college van Maasdriel.

De gemeente wil slagen maken als het gaat om recreatie en toerisme, met name rondom de Zandmeren. Met de voorgenomen werkzaamheden op het netvlies meent CDA Maasdriel dat een wegomleiding in de zomermaanden niet echt uitnodigt om dit recreatiegebied te bezoeken. De werkzaamheden duren tot ver in het najaar.

Gevolgen
Dit alles verbaast het CDA: 'Aangezien we een gemeente willen zijn die recreatie en toerisme hoog in het vaandel heeft staan. Ongetwijfeld zal de reconstructie Paterstraat leiden tot extra verkeersdruk in het dorp, maar uitvoering tijdens het recreatieve hoogseizoen heeft ook (financiële) nadelige gevolgen voor de ondernemers in recreatiegebied De Zandmeren.'

Mrg. Zwijsenplein
Daar komt bovendien nog bij dat ook de herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein op de planning staat. Als dat samenvalt met de reconstructie van de Paterstraat zou dit tot veel verkeersoverlast in Kerkdriel kunnen leiden.

Vragen
Daarom wil de partij onder meer weten hoe het college een verkeersinfarct in Kerkdriel wil  voorkomen als de Teisterbandstraat als omleidingsroute niet geschikt lijkt bij gelijktijdige herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein. Boven alles vraagt Van Doremael zich namens zijn fractie af het college overwogen heeft om na afloop van toeristisch seizoen de werkzaamheden uit te voeren. Maar ook klinkt de vraag: 'Heeft het college enig inzicht in de schade die er geleden gaat worden door de bedrijven en ondernemers in de Zandmeren door de voorgenomen werkzaamheden tijdens het recreatieve hoogseizoen?' Verder wil Van Doremaele weten of er gecommuniceerd is met bewoners en omwonenden van de Paterstraat en de ondernemers aan de Zandmeren.

 

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.