vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

"Belangrijke bijdrage aan de energietransitie van de gemeente Maasdriel.”

Realisatie Burgerwindpark A2 Lage Rooijen komt dichterbij

26 november 2020 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - De gemeenteraad stelde woensdag (25-11) het bestemmingsplan ‘Burgerwindpark A2 Lage Rooijen’ ongewijzigd vast. Het college heeft gaf aansluitend de omgevingsvergunning af. De provincie Gelderland en Waterschap Rivierenland volgden eerder met de ontheffing en vergunning. 

Wethouder Erik van Hoften: “Met dit besluit komt de realisatie van het Burgerwindpark dichterbij. Met drie windturbines levert het energie aan ongeveer 10.000 huishoudens. Daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan de energietransitie van de gemeente Maasdriel.”

Directeur Burgerwindpark, Jan Voskamp: 'Wij zijn blij en trots dat we met deze mijlpaal weer een stap dichterbij het realiseren van ons Burgerwindpark A2 Lage Rooijen zijn gekomen. Met dit Burgerwindpark gaan we lokale, groene stroom opwekken met de omvang van alle huishoudens van de gemeente Maasdriel en leveren we een bijdrage aan de nationale, provinciale en regionale doelen op het gebied van de duurzame energietransitie. Participatie staat hoog in ons vaandel. Eigenaarschap van het Burgerwindpark ligt dan ook voor 50% bij de omgeving middels lidmaatschap van Coöperatie Bommelerwaar.'

Start
De verwachting is dat in 2023 wordt gestart met de bouw van het Burgerwindpark. Vanaf eind 2023 zou het windpark operationeel kunnen zijn. Deze planning is overigens onder voorbehoud.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

duurzaamheid windmolen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.