donderdag 30 maart 2023

Alles over de Bommelerwaard

Rabobank ondersteunt regionale voedselbanken

3 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Voedselbank Bommelerwaard en Voedselbank Altena werden onlangs, samen met een vijftal andere voedselbanken, door de Rabobank verblijd met een donatie van in totaal honderduizend euro. Met deze bijdrage hoopt de bank de Voedselbanken te kunnen helpen om beter aan de stijgende hulpvraag te voldoen.

De Voedselbanken in Midden Brabant staan voor een grote uitdaging. Door de huidige inflatie en hoge energiekosten stijgt de behoefte aan voedselpakketten, terwijl het aanbod van producten daalt. De Voedselbanken worden hierdoor nog afhankelijker van donaties en zoeken nog meer de samenwerking met andere partijen.

Ondersteunen
Rabobank wil met deze bijdrage de Voedselbank, haar vrijwilligers en afnemers helpen. Door de voedselbanken te ondersteunen, wordt een brede doelgroep in de samenleving geholpen. De zeven voedselbankorganisaties in de regio leverden allemaal heen doel aan waarvoor zij de extra donatie zouden willen gebruiken. De bank heeft alle aangevraagde donaties kunnen honoreren.

Koelwagen en koelcel
Zo gaat Voedselbank Bommelerwaard met de bijdrage hun oude koelwagen vervangen. Voedselbank Altena heeft een koelcel waarvan de koelmotoren, na tal van reparaties, dringend aan vervanging toe waren. Met de donatie kunnen zij nieuwe aanschaffen.

Gezond leven
Met het toekennen van deze donaties draagt de Voedselbank indirect bij aan een financieel gezond leven, een thema dat de Rabobank hoog op de agenda heeft staan. De coöperatieve bank wil mensen helpen een stap te zetten naar een financieel gezonder leven.

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.