maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

Quaddiefstal bij Opsporing Verzocht

18 oktober 2020 (door de redactie)

BRAKEL/ZUILICHEM - Mogelijk dezelfde dadergroep is verantwoordelijk voor de diefstal van quads bij bedrijven in Brakel en Zuilichem. Bij twee van de drie diefstallen werd het gestolen voertuig teruggevonden. De gestolen voertuigen werden teruggevonden, maar de politie is nog op zoek naar de daders. Opsporing Verzocht (Avro/Tros) besteedt aandacht aan de zaak.

In de nacht van 18 op 19 maart 2020 werd een groene Yamaha-quad gestolen uit een loods aan de Molenkampseweg in Brakel. Dankzij bewakingscamera’s is de diefstal vastgelegd op beeld.

Teruggevonden in Den Bosch
Kort daarna werd de quad teruggevonden bij een garagebox in Den Bosch. Op beelden uit die omgeving zijn vier personen en een Mercedes Vito te zien. De politie hoopt dat iemand meer weet over de verdachten of de bestelbus.

Track-en-trace
Diezelfde quad is in de nacht van 11 april weer ontvreemd uit de loods aan de Molenkampseweg. Doordat de eigenaar inmiddels een track-en-trace-systeem in de quad had geïnstalleerd, werd het voertuig snel teruggevonden op een bedrijventerrein in Waalwijk.

Derde poging diefstal
Slechts negen dagen later werd in Zuilichem, aan de Uilkerweg, ook geprobeerd een quad uit een loods te stelen. Op camerabeelden is te zien hoe vier personen door het bedrijfspand lopen.
Tijdens hun vermoedelijke zoektocht naar de sleutel van de quad wisten de daders geld buit te maken. De quad lieten ze uiteindelijk staan.

Informatie delen
Heeft u informatie over de daders, de twee diefstallen of de poging daartoe? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800-6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

Meer info: kijk bij Opsporing Verzocht

Foto Opsporing Verzocht (website).

Zie ook:

Lees meer over:

diefstal politie quads
Deel dit bericht met je vrienden!