woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

PvdA ziet zonnedakpannen wel op historische daken liggen

24 augustus 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Zonnepanelen zijn niet toegestaan in de binnenstad van Zaltbommel vanwege het beschermde stadsgezicht. PvdA Zaltbommel vraagt zich af of dag anno nu nog wel houdbaar is: ‘Moeten we dat beleid in deze tijden niet herzien, of op zoek gaan naar een alternatief?’ De partij stelde er daarom collegevragen over.

Henk Plessius (burgerraadslid PvdA) legt uit: ‘Een groot deel van de daken in de binnenstad kan nu niet voor zonne-energie worden benut. Gelet op de stijgende energieprijzen is dat echt ongunstig voor binnenstadbewoners.’

Acceptabel
De PvdA ziet zonnedakpannen als een acceptabel alternatief voor de ‘lelijke’ zonnepanelen. ‘Zonnedakpannen zijn normaal uitziende dakpannen maar hebben ingebouwde zonnepaneeltjes. Weliswaar zijn ze niet zo efficiënt als zonnepanelen, maar volgens Plessius zijn ze ‘wel een milieu- en portemonneevriendelijk alternatief’.

Vragen
Omdat het niet helder is welk beleid de gemeente Zaltbommel voert rond alternatieven voor zonnepanelen in de binnenstad, stelde de PvdA vragen over het gemeentelijk beleid op dit punt.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.