zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

CDA, GL, D66 en SP willen extern onderzoek naar bestuurskracht

Politiek Zaltbommel wil onderzoek naar bestuurlijk functioneren

5 juni 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De fracties van CDA, GroenLinks, D66 en SP doen een gezamenlijke oproep voor een extern onderzoek naar de bestuurskracht in Zaltbommel. In de raadsvergadering (13-6) dienen deze partijen hiervoor een motie in. Het onderzoek moet helderheid geven over het functioneren van de gemeente: wat gaat er goed, en - vooral - wat moet er beter. 

‘Het is al lange tijd onrustig in het gemeentebestuur van Zaltbommel en er is weinig voortgang op belangrijke dossiers. De huidige bestuurlijke crisis met het vertrek van de burgemeester is dan ook hét moment om een bestuurskrachtonderzoek te starten’, aldus Hein de Kort (CDA).

Frits van der Schans (GroenLinks) heeft al vaker uitgesproken dat een onderzoek nodig is. ‘Alléén door onafhankelijk te laten onderzoeken wat er aan de hand is krijgen we een goed beeld van wat er moet veranderen’.

Joost Drijvers (D66) vult aan: ‘Maasdriel heeft dit al laten doen en daar zijn nuttige zaken naar boven gekomen. Zo’n onderzoek moet voor Zaltbommel ook gewoon gebeuren.’

Voor Stef Dingemans (SP) is het tijd voor actie. ‘Het openbaar bestuur krijgt een onvoldoende in het recente onderzoek "raadpleging maatschappelijke thema’s Bommelerwaard’’. Deze zorgen horen wij ook steeds terug in gesprekken met de mensen op straat.’

Wordt dus vervolgd.

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.