vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Zijn er al plannen voor het terrein aan de Oenselsestraat en welke dan?

Politiek stelt kritische vragen over plannen voormalig Vébé-terrein

7 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - D66 Zaltbommel is kritisch over de verdere invulling van het zogeheten Vébé-terrein. Eerder zat aan de Oenselsestraat 48 het keuken- en bouwbedrijf Vébé dat naar bedrijventerrein de Wildeman verhuisde. De gemeente kocht daarop het perceel en had toen de naastgelegen grond al in bezit. Tijdens de raadsvergadering (2-2) werden er dan ook vragen gesteld over de verdere invulling van dit terrein. Het college besloot er geen parkeervoorziening van te maken.

Het college gaf tijdens de raadsvergadering aan dat verdere vragen over dit onderwerp aan wethouder Gijs van Leeuwen gesteld konden worden. D66 Zaltbommel, gesteund door PvdA, GroenLinks, CDA en SP, klom er voor in de pen.

Plannen
Gezien het enorme woningtekort, het parkeerprobleem in de binnenstad en de onduidelijkheid over het gebruik van dit terrein wil de poltiek weten of en welke plannen er dan wel zijn over de invulling van het terrein aan de Oenselsestraat en wanneer de raad die plannen dan wel of niet tegemoet kan zien.

Burgerparticipatie
Elke Meyers, Anneliese van Oort, Frits van der Schans, Hein de Kort en Martijn Stoutjesdijk vragen zich ook af of en in hoeverre omwonenden betrokken worden bij de eventuele plannen voor dit terrein. Burgerparticipatie vinden de genoemde politici belangrijk. Zij willen dan ook weten of het college openstaat om dit terrein samen met omwonenden in te gaan vullen zoals bij het voormalige gebied van de Aquamarijn is gebeurd. Partijen vragen zich tot slot af of het naastgelegen parkeerterrein eventueel wordt meegenomen in die participatie.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.