donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

De politieboot zocht met sonar.

Politie zoekt opnieuw op Merwede naar Yoran

18 januari 2024 (door Redactie)

PAPENDRECHT - SLEEUWIJK: Een vaartuig van de politie en een boot van Rijkswaterstaat zochten donderdag (18-1) op het water van de Merwede gericht naar de vermiste Yoran. Dat gebeurde op de Merwede ter hoogte van Papendrecht. Helaas leverde deze nieuwe zoektocht niets op.

De politieboot voer vanaf 10.00 uur ter hoogte van de Pontonniersweg in Papendrecht.

Eerder (12-1) werd in de Beneden-Merwede bij Papendrecht de jas van Yoran, een bomberjack (donkerblauw met crèmekleurige mouwen) gevonden.

Gericht
Hans Huisman van Papendrecht.net laat weten: 'De politieboot was met een heel gerichte zoekactie bezig. Ze voeren langere tijd rondjes. Hierbij varen ze vrij langzaam, omdat ze sonartechniek gebruiken. Deze techniek maakt gebruik van geluid om onder water te navigeren of om voorwerpen te detecteren.'

Burgerzoekactie 
Zaterdag (13-1) werd door Coördinatie Platform Vermissing (CPV) een grote zoekactie naar Yoran opgetuigd in de grootste burgerzoekactie ooit. Ruim 2500 vrijwilligers, afkomstig uit de hele wijde regio, zochten op verzoek van de familie langs de oevers van de Merwede. Van Gorinchem tot Kinderdijk en Krimpen aan den IJssel aan toe.

Zie ook:

Lees meer over:

vermissing Yoran
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.