dinsdag 9 augustus 2022

Alles over de Bommelerwaard

Komende dagen extra aandacht voor dit onderwerp.

Politie Bommelerwaard waarschuwt voor digitale criminaliteit

21 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Politieteam Bommelerwaard waarschuwt voor de toenemende digitale criminaliteit.  Iedere  dag worden mensen hier slachtoffer van. Ook van cybercrime.

De politie legt uit: 'Het betreffen strafbare feiten waarbij de handelswijze zich razendsnel ontwikkelt. En deels gaan criminelen steeds geraffineerder te werk. Anderzijds lijken vormen van digitale criminaliteit bij (te) veel mensen nog niet voldoende bekend.'

Extra aandacht
Uit statistieken blijkt dat niet alleen ouderen, maar juist ook heel veel jongeren slachtoffer worden van dergelijke strafbare feiten. Om het risico om slachtoffer te worden van dergelijke criminaliteit te minimaliseren, besteedt de politie komende tijd extra aandacht aan dit onderwerp.

Hoe
De aankomende dagen plaatst Politie Bommelerwaard elke avond een bericht over dit onderwerp op hun Facebookpagina. In dit bericht legt men kort uit welke vorm van internetcriminaliteit het betreft en geeft de politie tips over hoe te handelen.

'Houd onze pagina in de gaten en deel de berichten om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de handelswijze van internetcriminelen en de risico's die dit met zich meebrengt.'

Foto archief - ter illustratie.

Lees meer over:

Politie criminaliteit
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.