donderdag 22 oktober 2020

Alles over De Bommelerwaard

Een dagje uit In de Bommelerwaard als bedankje.

Pleegzorggezinnen Bommelerwaard in het zonnetje

7 oktober 2020 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - De colleges van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel waarderen de inzet van pleegouders in de Bommelerwaard enorm. De bestuurders bieden hen als blijk van waardering daarom een gezellig dagje uit in de regio aan. De brief met voucher voor dat dagje belandt in de week van 12 oktober in de brievenbus bij pleeggezinnen.

Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel reikt op 9 oktober namens beide gemeenten aan Annemarie de Bie, jeugdzorgwerker pleegzorg van Entréa-Lindenhout de eerste voucher uit. Entréa-Lindenhout begeleidt samen met Oosterpoort, Stichting Timon en de William Schrikker Groep de pleeggezinnen in de Bommelerwaard.

Belangrijk
Wethouder Sørensen: "Het is heel ingrijpend voor kinderen als zij (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Daarom is het zo belangrijk dat er mensen zijn die deze kinderen in hun gezin verwelkomen. Deze pleeggezinnen in de Bommelerwaard bieden wij graag een gezellig dagje uit, als blijk van onze waardering." Wethouder Adrie Bragt (gemeente Zaltbommel): "Als gemeente vinden wij het belangrijk dat we onze jeugdigen een veilig thuis kunnen bieden."

Informatieavonden
Naast het uitgeven van de vouchers organiseren de gemeenten in november ook twee informatieavonden (onder voorbehoud van de Coronamaatregelen) over het pleegouderschap. Wethouder Bragt: "De bijeenkomst voor potentiele pleegouders vorig jaar in beide gemeenten was een succes en werd gewaardeerd, dat willen we graag herhalen". Nadere informatie volgt.

Geen brief
De gemeenten: 'Ben u pleeggezin in de Bommelerwaard en kreeg u onverhoopt geen brief? Neem dan contact op met uw gemeente via telefoonnummer 14 0418.'

Lees meer over:

pleeggezin
Deel dit bericht met je vrienden!