dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Jong en oud is welkom om mee te helpen.

Plantdag dorpsboomgaard Bruchem

3 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

BRUCHEM - Op zaterdag 19 februari organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met dorpsplatform Bruchem en de gemeente Zaltbommel een dorpsplantdag in Bruchem. Wie mee wil helpen om een nieuwe dorpsboomgaard met speelveld aan te planten is van harte welkom.

In Bruchem ligt, aan de Akkerstraat, een gemeentelijk perceel. Voor het voorste deel van het perceel is inmiddels een (natuur)speeltuin gerealiseerd. Het achterste deel van het perceel krijgt nu ook een bestemming. In samenspraak met bewoners en de Hoogstambrigade Rivierenland maakte SLG een ontwerp voor een dorpsboomgaard met speelnatuur. Hier worden streekeigen bomen en struiken geplant zoals linde, walnoot, kers, peer, appel en pruim. Dat is ook goed voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Fruit plukken
Het resultaat van alle inspanning is straks een dorpsboomgaard met noten- en fruitbomen en waarin kinderen later zelf fruit kunnen plukken en ook kunnen spelen. Ook komt er een vogelbosje met besdragende bomen voor merels en lijsters. Net als hagen van haagbeuk die langs het voetbalveld komen.

Zaterdag 19 februari is de dag van beplanting gezamenlijk met dorpsbewoners. Aanmelden kan hier.

Foto SLG.

Lees meer over:

Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.