donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Burgemeester Hennie van Kooten en Ad van Gessel (r)zijn tevreden.

Pinkiosk keert terug in Kerkdriel

7 december 2021 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Ondernemers Vereniging Maasdriel zette zich langdurig, maar met succes in voor de terugkomst van een pinkiosk in Kerkdriel. Begin volgend jaar wordt dat weer mogelijk. De publieke pinautomaat bevat ook een afstortmogelijkheid in de vorm van brief- en muntgeld, alsook sealbags voor ondernemers. 

Geen 24/7 faciliteit
Na het vertrek van de Rabobank-vestiging aan de Kerkstraat was er in Kerkdriel geen publieke pin- en afstortautomaat meer beschikbaar. Wel kan er op gezette tijden gepind worden in Winkelcentrum de Delkant en The Read Shop. OV Maasdriel: 'Ook voor het afstorten van geld is op dit moment geen 24/7 faciliteit beschikbaar, zeker niet in de vorm van sealbags.' 

Constructief
OV Maasdriel ging na het verdwijnen van de publieke pinautomaat in gesprek met de gemeente, de Rabobank en Geldmaat over een terugkeer van een pinkiosk. 'In eerste instantie waren de gesprekken zeer constructief. In juli kregen wij echter van Geldmaat te horen dat er te weinig pintransacties waren in Kerkdriel en dat er geen pinkiosk ging komen.' Gemeente Maasdriel liet weten verder geen invloed uit te kunnen oefenen. OV Maasdriel startte daarop een petitie. 'We gingen ook verder met onderzoeken en er zijn vragen gesteld aan het college', licht Ad van Gessel, voorzitter OV Maasdriel, toe.

Onder inwoners en ondernemers in Kerkdriel was de noodzaak van een publieke pin- en afstortautomaat groot, hetgeen bleek uit de vragen en berichten vanuit de gemeenschap en de ruim 1500 reacties op de petitie.

Variant
Na een recentelijke meeting met Geldmaat, burgemeester Henny van Kooten en vervolgens met OV Maasdriel, werd bekend dat er een Geldmaat pinkiosk geplaatst wordt. Ook aan het verzoek van OV Maasdriel om een variant te plaatsen mét afstortmogelijkheid (óók in de vorm van sealbags) werd gehoor gegeven.

Er wordt nu nog onderzoek gedaan naar een geschikte locatie. Na ingebruikname kan er 24/7 gepind én gestort worden.

Foto Ondernemersvereniging Maasdriel.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.