woensdag 24 juli 2024

Alles over de Bommelerwaard

Pillenmakers Bruchemse schuur veroordeeld

28 december 2021 (door BommelerwaardNet)

ARNHEM / BRUCHEM: De rechtbank in Arnhem veroordeelde een 34-jarige man uit Tiel tot een gevangenisstraf van 50 maanden en een 35-jarige man uit Sneek tot een celstraf van 60 maanden. Daarbij moet het duo ruim 4 ton betalen aan de Staat. De mannen maakten zich schuldig aan het produceren van drugspillen.  

Op 11 januari 2021 deed de politie een inval op een perceel in Bruchem. In een schuur troffen zij een werkruimte voor het produceren van pillen met MDMA en amfetamine aan.
Verder vond de politie in de schuur en de woning grote hoeveelheden MDMA- en amfetaminepillen. Uit de verklaring van een medeverdachte en uit telefoongegevens bleek dat de productie sinds september 2020 in de schuur plaatsvond.

Pilproductie
Op de camera's die zich rond de woning bevonden, was te zien dat de mannen in wisselende samenstelling met anderen op het perceel en in de schuur aanwezig waren. Ze voerden eindproducten af en liepen heen en weer met onderdelen van een pillenmachine. Op een gegeven moment werd gezien dat één van hen onder het blauwe poeder zat. 

Strafbepaling
De man uit Sneek krijgt een hogere gevangenisstraf, omdat hij eerder is veroordeeld voor een drugs gerelateerde feit en omdat hij een grote hoeveelheid van de verdovende middelen voorhanden had.

Verder stelt de rechtbank vast dat beide mannen geld hebben verdiend met het produceren van drugs. Zij moeten samen een bedrag van meer dan 464 duizend euro in totaal aan de Staat betalen. 

Lees meer over:

Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.