donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Ik zie het als een grote eer om met deze uitdaging aan de slag te gaan.'

Pieter van Maaren verkenner voor BBB

21 maart 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - BBB Flevoland, de grote winnaar bij de Provinciale Statenverkiezingen, heeft Herman Sietsma en Pieter van Maaren, als verkenners voorgedragen.

Herman Sietsma (1953) is jurist en bestuurskundige, hij was van 2000-2011 algemeen directeur van de provincie Utrecht en is tijdelijk lid van de Eerste Kamer geweest. Herman komt van CU-huize en heeft eerder als verkenner gewerkt, o.a. bij het vormen van een college voor de gemeente Zwolle.

Pieter van Maaren (1963) is van 2012-2019 burgemeester van Urk geweest en nu burgemeester van Zaltbommel. Als burgemeester van Urk was hij ook voorzitter van de kring van burgemeesters in Flevoland en hij kent de provincie en bijbehorende uitdagingen dan ook goed. Pieter is een mensenmens en een verbinder.

Aan de slag
Van Maaren: “Ik zie het als een grote eer om met deze uitdaging aan de slag te gaan. Samen met Herman Sietsma heb ik er zin in op zoek te gaan naar de mogelijkheden voor een collegiaal bestuur voor de provincie Flevoland.”

BBB Flevoland is blij dat ze met deze twee bestuurlijk ervaren mensen voortvarend aan de slag kunnen om te komen tot een stabiel, collegiaal college in Flevoland.

 

Foto gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.