vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Het is ook voor jetski’s verboden om in De Zandmeren te varen.

Petitie voor behoud watersport in Maasdriel

20 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Wethouder Jan-Hein De Vreede (recreatie en toerisme) nam woensdag (19-5) namens het college van Maasdriel een petitie in ontvangst. De petitie ‘Behoud watersport in Maasdriel’ werd aangeboden door twee van de initiatiefnemers onder de vlag van recreatievereniging Den Berm.

De initiatiefnemers maken zich zorgen over het voortbestaan van de watersport in Maasdriel en omgeving. Ze vragen de gemeente samen met hen te zoeken naar oplossingen waarmee enerzijds watersport in de regio wordt behouden en anderzijds de overlast daarvan wordt beperkt. De petitie werd gesteund door ruim 2000 handtekenngen.

Handhaven
Het college stelt de gemeenteraad voor de verordening "recreatieoorden gemeente Maasdriel" zeer beperkt aan te passen waardoor het handhaven van de geldende regels in en op het water komend seizoen al beter mogelijk is. Het is voor waterscooters en jetski’s verboden om in De Zandmeren te varen. Toch gebeurt het wel, wat tot onveilige situaties leidt. De waterpolitie dient daar tegen op te treden, maar heeft daar niet altijd voldoende capaciteit voor. Met de voorgestelde aanpassing kunnen de boa’s van de gemeente Maasdriel op de aangewezen locaties vanaf het land handhavend optreden.

Kansen
Wethouder De Vreede: “De watersportliefhebbers in onze gemeente hoeven zich geen zorgen te maken. We zijn juist met onze partners en buurgemeenten volop aan het investeren in de beleving op en rond de Maas. Samen willen we de toeristische en recreatieve potentie van de Maas optimaal benutten. Daar past een modernisering van onze recreatieverordening bij, waarbij we ons meer willen focussen op het positieve effect dat watersport met zich meebrengt en niet alleen op wat niet kan of mag.'

Balans
Tot welke aanpassingen dat moet leiden, bepaalt de gemeente samen met de watersportsector, toeristische experts en partners op het gebied van recreatie en toerisme. 'Samen gaan we op zoek naar de balans tussen de vele vormen van watersportrecreatie en het rustig kunnen recreëren in onze prachtige omgeving, waarbij ook de veiligheid natuurlijk een belangrijk uitgangspunt is. Met de actualisatie van de verordening maken we dit najaar een start. Ik heb met de initiatiefnemers afgesproken hen daarbij te betrekken.'

Foto archieffoto.

Lees meer over:

Maasdriel watersport Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.