woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Verschillende parkeerautomaten vervallen maar komen elders weer terug.

Parkeerbeleid Zaltbommel gaat voor zomer in

31 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Het nieuwe parkeerbleid in Zaltbommel komt eraan. De planning is dat het nieuwe parkeerbeleid voor de zomer van 2021 wordt ingevoerd.

De meest relevante wijzigingen betreffen de eerste drie parkeervakken van het straatje naar parkeerterrein Omhoeken. Deze horen bij Zone Oranje (woonstraten) in plaats van Zone Lichtgroen (parkeerterrein Omhoeken). Op twee van deze parkeerplaatsen plaatst de gemeente een elektrisch laadpunt voor de bewoners van het centrum.
Door het nieuwe regime kunnen vergunninghouders niet meer ’s avonds parkeren bij de laadpunten op parkeerterrein Omhoeken.
Het parkeerterrein Heksenwal valt onder Zone Oranje in plaats van onder de huidige uitzonderingspositie (24/7 vergunningsplicht)

Parkeerautomaten
In de Boschstraat en op de Markt vervallen drie parkeerautomaten vanwege het invoeren van de parkeerschijfzone. Deze parkeerautomaten worden herplaatstn naar de nieuwe betaald parkeerterreinen de Omhoeken, de Rotterdamse Bol en de Oude Wasserij.
Op het parkeerterrein Heksenwal plaatst de gemeente geen automaat. De verwachting is dat hier op beperkte schaal bezoekers parkeren waardoor de kosten niet opwegen tegen de opbrengsten. Bovendien is er op korte loopafstand om de hoek een parkeerautomaat beschikbaar, we plaatsen een verwijsbordje.

Parkeerkraskaart
In het nieuwe beleid is vastgelegd dat inwoners van de binnenstad parkeerkraskaarten kunnen kopen voor hun bezoek, één boekje per kwartaal per adres. Dit was in het huidige beleid ook al zo. De gemeente wil nu eerst de behoefte aan parkeerkraskaartenboekjes monitoren. 'Vraaggestuurd en op grond van de monitoring/evaluatie bepalen we het uitgangspunt en verwerken we dat in de parkeerverordening.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel parkeren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.