donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

De man had geld nodig voor eten en onderdak

Overvaller Jumbo supermarkt krijgt jeugddetentie

21 januari 2021 (door BommelerwaardNet)

ARNHEM / ZALTBOMMEL - De rechtbank in Arnhem veroordeelde een man (22) uit Zaltbommel tot een jeugddetentie van 10 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij probeerde met geweld de Jumbo-supermarkt te overvallen.

Bij die overval, september 2020, gebruikte hij een vlindermes en dreigde daarmee met geweld tegen een van de caissières. De man had geld nodig voor eten en onderdak. Hij zag geen andere uitweg meer dan het plegen van een overval. 

Jeugdrecht
De man was tijdens de overval verminderd toerekeningsvatbaar, stelde de rechtbank. 'Kijkend naar de jeugdige leeftijd van de man en zijn licht verstandelijk beperkt niveau van functioneren, besluit de rechtbank de man volgens het jeugdrecht te berechten.'

Voorwaarden
Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 2 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man in een kliniek opgenomen worden om zich te laten behandelen aan zijn verslavingsproblematiek en zijn depressieve stoornis. 

Het onvoorwaardelijk deel van de gevangenisstraf is 4 maanden. Deze straf heeft de man op de dag van de uitspraak uitgezeten in voorarrest. Om die reden kan hij direct na de uitspraak 'geplaatst worden in een bij zijn problematiek passende kliniek'. 

Vorderingen
De caissière vorderde een schadevergoeding van 2 duizend euro. Deze vordering wees de rechtbank af, omdat deze niet voldoet aan de eisen van de wet.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel overval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.