zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

De inzet van de hulpdiensten bij de zoekacties was groot.

Overboord geslagen man gevonden

4 augustus 2022 (door BommelerwaardNet)

HOENZADRIEL / EMPEL - Nadat de zoekactie woensdagavond was gestaakt, werd donderdagmiddag (4-8) in de Maas door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen een lichaam gevonden. Aangenomen wordt dat het de 22-jarige man uit Sint-Michielsgestel is die de avond ervoor bij Empel / Hoenzadriel in de Maas te water is geraakt. 

De politie laat weten dat de officiële identificatie van het lichaam nog wordt uitgevoerd. Men gaat er wel vanuit dat het hier de vermiste man betreft.

Overboord
Een woordvoerder van de politie vertelde dat het slachtoffer woensdagavond rond 21.30 uur waarschijnlijk vanaf een speedboot overboord is gevallen. Hij zou met drie andere personen een vaartocht hebben gemaakt. 

Er werd bij de zoekactie door de hulpdiensten groots ingezet. Ook particulieren hielpen op het water mee met de zoekactie.

Stroming
Vooralsnog wordt aangenomen dat het ongeluk bij de ingang van het Máximakanaal ter hoogte van Empel / Hoenzadriel zijn gebeurd. De stroming van de Maas ter plaatse is sterk. 

Onderzoek
De familie van de man is door de politie geïnformeerd. Wat er precies is gebeurd en onder welke omstandigheden hij  te water raakte, wordt nader onderzocht.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Hoenzadriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.