dinsdag 19 januari 2021

Alles over De Bommelerwaard

‘Break the silence, start het gesprek met chocolade.’

‘Orange The World’ En de Bommelerwaard

25 november 2020 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - ‘Geweld tegen vrouwen en meisjes kent vele uitingsvormen. Een ongewenste aanraking in een volle trein, digitaal pesten of fysiek geweld achter de voordeur. Welke vorm het ook betreft, het moet stoppen! Maak het onderwerp bespreekbaar. Laten we dit niet accepteren. Kleur de wereld oranje!’

Met deze woorden gaf wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel woensdag (25-11) het startschot van de campagne Orange The World in Maasdriel. 

Joke Verkuijlen van Stichting Kompas overhandigde wethouder Sørensen een chocoladereep met ‘Break the silence, start het gesprek met chocolade.'

Prioriteit
In Zaltbommel opende wethouder Adrie Bragt woensdagavond, samen met een aantal raadsleden voor het Stadhuis in Zaltbommel, de campagne ‘Orange The World’.

Bragt zei in zijn toespraak dat het bestrijden van geweld tegen vrouwen, huiselijk geweld en kindermishandeling hoge prioriteit heeft: “Dit doen we samen met andere gemeenten en sleutelorganisaties, zoals Veilig Thuis, de politie, het centrum seksueel geweld (CSG), de vrouwenopvang en met onze lokale teams Buurtteam en Buurtzorg Jong.”
Ook raadsleden Nadine Koster, Anneliese van Oort en Elke Meijers hielden een toespraak. Deze laatste staat als column gepubliceerd op Bommelerwaard.Net.

Wereldwijd
In meer dan 90 landen wereldwijd wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Om hier aandacht voor te vragen worden gebouwen oranje verlicht. In de gemeente Zaltbommel zijn er oranje accenten op de markt en daarnaast is slot Loevestein oranje verlicht.
Stichting Kompas  organiseert de komende weken meerdere activiteiten in het teken van vrouwen en veiligheid.

Foto Gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Orange
Deel dit bericht met je vrienden!