dinsdag 16 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne in Aalst

10 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

AALST - Gemeente Zaltbommel gaat bijdragen aan de opgave om crisisnoodopvang te verzorgen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarvoor is Sporthal de Maayenbogerd in Aalst door de gemeente beschikbaar gesteld.

Burgemeester Pieter van Maaren: “Vanuit de Veiligheidsregio Gelderland Zuid hebben we het verzoek gekregen bij te dragen aan het opvangen van 1000 vluchtelingen in de regio. Ik heb aangegeven dat vanaf begin volgende week sporthal de Maayenbogerd te Aalst hiervoor beschikbaar is. Deze mensen zijn op de vlucht voor oorlogsgeweld. We hebben een grote gezamenlijke maatschappelijke opgave, waar wij als gemeente graag een bijdrage aan leveren.”

Opvang
Op de locatie worden mensen afkomstig uit Oekraïne opgevangen. Hoeveel mensen precies naar deze locatie komen, is nu nog niet duidelijk. Het is een crisisnoodopvanglocatie voor, naar verwachting, een korte periode.

De opvang is, gelet op de korte duur van opvang, sober ingericht. Er is begeleiding op de locatie aanwezig.

Stemlokaal
Het stemlokaal in Het Gement te Aalst zal, vanwege deze situatie, niet openen. Inwoners kunnen stemmen bij ’t Kruispunt op Kerkpad 4. Maandag 14 en dinsdag 15 maart kunnen inwoners op deze locatie vervroegd stemmen van 7.30 tot 21.00 uur.

Rust
De vluchtelingen zullen in de eerste instantie vooral behoefte hebben aan rust, hetgeen uiteraard logisch is. De gemeente vraagt inwoners om geen goederen op de locatie af te geven. Hoe toch geholpen kan worden, is te lezen op onze website.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.