donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

De politie stelde vast dat er een gat in de ramen zat.

Opnieuw woning beschoten in Hedel

2 mei 2021 (door de redactie)

HEDEL - In de nacht van zaterdag op zondag (2-5) werd een woning in Hedel beschoten. Omroep Gelderland meldt dat het om het huis van een medewerker gaat van de Hedelse fruithandel De Groot.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding over een incident bij een huis aan de Hondsneststraat. De politie ging ter plaatse en stelde vast dat er in een van de ramen een gat zat.

Bij de woning vond vorig jaar ook een incident plaats, toen werd er brand gesticht. Of deze beschieting te maken heeft met andere gebeurtenissen in de regio is nog niet duidelijk, het onderzoek moet daar antwoord op geven.

Onderzoek
De politie startte bij de woning in Hedel daarom een onderzoek. Er werden sporen veiliggesteld en agenten deden een buurtonderzoek. Wie niet thuis was, kreeg een brief in de bus. Ook worden getuigen opgeroepen zich te melden: 'Wie heeft er iets opvallends gezien in Hedel en omgeving? Mogelijk is er gebruik gemaakt van een auto of een ander vervoermiddel. Hebt u tussen 2.00 en 4.00 in en rond Hedel een voertuig gezien en heeft u hier meer informatie over? Bel dan de politie via 0900-8844.'

Camerabeelden
'Het kan ook zijn dat u in Hedel of omgeving woont en camera’s hebt. Is er op camerabeelden tussen 2.00 en 4.00 uur iets opvallends te zien dat hiermee te maken kan hebben? Bel ook dan de politie om uw beelden te delen.'

Bedreiging
Fruithandel De Groot wordt bedreigd en afgeperst nadat men anderhalf jaar geleden de vondst van 400 kilo cocaïne in een partij bananen bij de politie meldde. De huidige schietpartij staat niet op zichzelf. Eerder werd een handgranaat op de stoep gelegd bij een zoon van een directeur en werden twee woningen van medewerkers beschoten.

De politie pakte eerder al meerdere verdachten op voor diverse aanslagen en dreigementen.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

aanslag
Deel dit bericht met je vrienden!