vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Opnieuw levenslang voor verdachten moord Kerkdriel

24 december 2021 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Het hof Arnhem/Leeuwarden legde donderdag (23-12) hoge straffen op die variëren van zes jaar en acht maanden tot levenslang. 
Zo werd Hicham M. (27) uit Amsterdam in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de liquidaties van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel en Eaneas Lomp in Krommenie. 

M.  is veroordeeld voor zijn aandeel in de moord op Lomp uit Krommenie op 7 november 2015. Hij was bevriend met het slachtoffer en gaf in de nacht van de moord gedetailleerde informatie door over de reisbewegingen van het slachtoffer. Aan de verdachte is een gevangenisstraf van achttien jaar opgelegd. Bij de rechtbank was dat vijftien jaar.

Camping
Hicham M. was een van de schutters, samen met Mohamed H. Deze zijn veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie op twee broers. Op 21 november 2015 werden in Utrecht in de buurt van een horecagelegenheid waar de twee broers verbleven twee vuurwapens in een tuin aangetroffen. DNA-sporen op een achtergebleven petje en een oordopje leidden naar de verdachten. Genoemde verdachten zijn veroordeeld tot respectievelijk zes jaar en acht maanden gevangenisstraf en tien jaar gevangenisstraf. Zeven en negen jaar bij de rechtbank.

De twee broers Yakhlaf, die het doelwit waren van de voorbereide liquidatie in Utrecht, werden op oudejaarsdag 2015 alsnog het slachtoffer van een aanslag op hun leven te Kerkdriel toen zij in een auto een camping verlieten. Daarbij overleed één van de broers Yakhlaf. De andere broer en een derde inzittende van de auto raakten gewond. 

Twee hoofdverdachten levenslang
De twee hoofdverdachten in het onderzoek werden, net als bij de rechtbank, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Eén van de hoofdverdachten wordt beschouwd als medepleger van de moord in Krommenie, en als uitlokker van de moord en de pogingen tot moord in Kerkdriel. Hij is ook veroordeeld als medepleger van een poging tot liquidatie op 3 april 2016 in Amsterdam.

Hicham M (destijds 21 jaar), de hoofdverdachte, is veroordeeld voor het medeplegen van diezelfde misdrijven. Deze verdachte was bij twee van de zaken een van de schutters.

Foto Bommelerwaard.Net

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.