dinsdag 7 december 2021

Alles over de Bommelerwaard

Opnieuw aanhoudingen na incidenten rond fruitbedrijf

29 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

HEDEL - De politie hield opnieuw een aantal verdachten aan in het lopende onderzoek naar de dreigingen rond fruitbedrijf De Groot in Hedel. Er zijn twee mannen en een vrouw aangehouden. Het drietal wordt  verdacht van een sturende rol bij incidenten eerder dit jaar, waarbij woningen werden beschoten in de Bommelerwaard en Waardenburg. Ook werd brand gesticht bij een woning in Tiel.

De drie nieuwe verdachten zijn twee mannen van 19 en 21 en een vrouw van 20 jaar uit Amsterdam. Ze zijn afgelopen woensdag aangehouden en werden vrijdag (29-10) voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer details over hun betrokkheid worden op dit moment niet gegeven in het belang van het onderzoek.

Schietincidenten
Na de brandstichting in juni werden toen op heterdaad vier verdachten aangehouden. Zij zitten nog vast. Op 4 november staan zij weer voor de rechter. Na hun aanhouding is het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vier schietincidenten verder gegaan. De stand van zaken in dit onderzoek komt tijdens de zitting aan de orde, maar de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Nieuwe aanhoudingen
Het onderzoek gaat de komende tijd verder, en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het kan zijn dat er nog mensen zijn die informatie hebben over deze zaak, bijvoorbeeld naar aanleiding van de recente aanhoudingen. Die mensen worden opgeroepen om hun informatie te delen met de politie. Dat kan via 0900-8844 maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Zie ook:

Lees meer over:

Hedel fruitbedrijf
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.