zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Fietsenstalling en P&R-terrein station Zaltbommel zijn klaar

28 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De uitbreiding van de oude fietsenstalling en het gereedmaken van een P&R terrein bij het station Zaltbommel is klaar. Door de uitbreiding is er nu ruimte voor bijna 200 extra fietsen.

Daarnaast is het P&R terrein nabij de Oude Stationsweg nu gereed voor ruim 180 extra auto’s die gratis gebruik kunnen maken van deze parkeerplaats. Op vrijdag (26-11) zal wethouder Willem Posthouwer samen met de betrokken partners deze beide parkeerplaatsen openen.

OV stimuleren
Reden voor de uitbreiding voor zowel fietsers- als autoparkeerplekken is dat de gemeente de keuze voor de fiets en het openbaar vervoer wil stimuleren. Een goede parkeerplaats op niet al te grote afstand is dan een must om vervolgens met het openbaar vervoer verder te reizen. Er wordt een toename verwacht in de behoefte om bij het station te parkeren, daar spelen de nieuwe parkeerplekken op in.

Klimaatbestendig
De gemeente deed veel om er ook een groene plek van te maken. Zo is er een retentievoorziening aangelegd; dit is een brede ondiepe sloot waar bij hevige regenval het water in opgeslagen kan worden om overlast (elders) te voorkomen. 
Op de parkeerplaatsen zelf liggen grasbetontegels. Dit zijn open betonnen tegels waar het gras doorheen kan groeien. Dit geeft een groene uitstraling, bovendien kan regenwater sneller weglopen in de grond.
Ook zijn er flink wat bomen en hagen op het terrein gepland. Dit geeft niet alleen een natuurlijke groene uitstraling maar zorgt ook voor aangename verkoeling bij warmte als gevolg van de schaduwwerking.

Electrische auto
Verder zijn er vier plekken waar elektrische auto’s tijdens het parkeren kunnen opladen. Hier kunnen in de toekomst nog vier plekken bijkomen als de behoefte toeneemt.

 

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.