woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Een inpandige toiletvoorziening bij TRIP is een optie.

Openbaar toilet komt er, maar niet in de Gamerschestraat

27 februari 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Het ei is gelegd, de plas is gedaan. Het openbaar toilet komt wél (ergens) in Zaltbommel, maar niet in de Gamerschestraat.

Er was en is bij de politiek geen twijfel over nut en noodzaak van een openbaar toilet in de stad. Maar de plek is nogal een 'dingetje' voor velen. Eerder (november 2018) besloot de gemeenteraad, die er ook nu een plas over wilde doen, dat er een urinoir moest komen. Naast bezwaren van ruim 533 ondertekenaars van de petitie over de onhandige locatie van de plasplek, vond eerder ook de Welstandscommissie er het zijne van.

Geen draagvlak
Tijdens de Carousselvergadering (25-5) was het voor de uitvoerend wethouder Gijs van Leeuwen snel duidelijk dat er geen draagvlak voor zijn plan was en dat moest worden omgezien naar een andere plek. 'Niemand wil een openbaar toilet voor zijn voordeur.' Toch wil Zaltbommel een gastvrije stad zijn en blijven en is een 'sociaal veilige plasplek' een kennelijke voorwaarde daarvoor.

Bosschepoort
Tijdens de vergadering werd een aantal suggesties geopperd voor een beter alternatief. De ChristenUnie stelde de Bisschepoort voor als locatie mee te nemen bij de Koningin Wilhelminaweg. Nadeel is wel dat realistie van het toiletplek nog even op zich zal laten wachtrn. 

TRIP
Een ander plan dat werd geopperd was een inpandige plasplek bij TRIP, dat dan hiervoor verbouwd zou moeten worden. Het Toeristisch Recreatief Informatie Punt is nu gevestigd onder de trappen van het oude stadhuis aan de Markt. Voorzitter van Stichting TRIP, Peter-Jan van Steenbergen, liet de vergadering weten graag te willen verhuizen naar een andere, meer zichtbare locatie in de binnenstad. Het toeristich informatiepunt wordt dan een punt voor de hoge nood. Het idee werd warm ontvangen.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel openbaar toilet
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.