donderdag 22 oktober 2020

Alles over De Bommelerwaard

‘Wij proberen u te helpen door naar u te luisteren.’

Open brief burgemeesters aan inwoners: ‘Wij kunnen dit.’

6 oktober 2020 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - De burgemeesters van Zaltbommel en Maasdriel richten zich in een open brief tot de inwoners van hun gemeenten: 'Wij kunnen dit.'

Beste inwoners van de Bommelerwaard,

Ruim een half jaar zijn wij in de ban van het coronavirus. Het virus dat ons handelen in hoge mate bepaalt. Of we het nu willen of niet. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd, ieder op zijn of haar eigen manier. Helaas is deze moeilijke tijd nog niet voorbij. Integendeel, het coronavirus is aan een opleving bezig. Dat leidt tot nieuwe maatregelen, ook in onze regio. 

We begrijpen dat het een lastige situatie is voor u en uw naasten 
De afgelopen weken zijn de regels in korte tijd snel aangescherpt. Eerst voor een aantal regio’s, waaronder onze regio. Niet veel later voor het hele land. Soms is het daardoor moeilijk te volgen welke regels er nu precies gelden. Wij proberen u te helpen door naar u te luisteren. En door u van de juiste informatie te voorzien. Zo kunnen we ons allemaal zo goed mogelijk aanpassen. In de hoop dat we zo samen het coronavirus spoedig onder controle krijgen. 

Wij kunnen dit
Velen van u zijn het coronavirus beu. Velen waren helemaal klaar met al die opgelegde beperkingen. Begrijpelijk, want ons hele sociale leven wordt ontregeld en soms haast onmogelijk. Sociale contacten zijn voor ons mensen van essentieel belang. Beperkingen hebben direct invloed op ons welzijn. Maar helaas is corona nog niet klaar met ons. Alleen door ons nu aan de regels te houden, kunnen we straks weer genieten van meer vrijheden. Wij doen dus opnieuw een groot beroep op u. Voor de zomer hebben wij met zijn allen laten zien dat we dat kunnen. 

Help elkaar 
Zoals we dat in de Bommelerwaard gewend zijn te doen. Samen leven doe je met en voor elkaar. Door aandacht te hebben voor elkaar en naar elkaar om te zien. Door elkaar alert te houden op de maatregelen. Door uzelf en uw naaste(n) te beschermen. U liet de afgelopen maanden zien dat we op elkaar kunnen rekenen. Wij hebben er alle vertrouwen in en zijn ervan overtuigd dat u dat ook de komende tijd zult laten zien. 

Wij gaan ervan uit dat na deze regen de zon weer gaat schijnen. Tot die tijd: Houd vol! 

Met warme groet,

Henny van Kooten                   Pieter van Maaren
burgemeester Maasdriel          burgemeester Zaltbommel

Foto Gemeenten Zaltbommel en Maasdriel

Lees meer over:

coronavirus burgemeesters
Deel dit bericht met je vrienden!