vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

'Iedereen is gelijk.'

'Ook Gomarus Zaltbommel zou inspectiebezoek moeten krijgen'

31 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Vrijdag (26-3) kwam via de media een bericht naar buiten over 'misstanden' op het Gomarus in Gorinchem. Daarin werd gesteld dat homoseksuele kinderen hun geaardheid kenbaar moesten maken, omdat de school dat anders voor hen zou doen. VVD Zaltbommel ziet in deze situatie aanleiding tot het stellen van collegevragen.

Namesn de VVD-fractie stelt Isabel Plessius: 'Wat de VVD betreft is iedereen gelijk en moet niemand worden beperkt in de ontwikkeling van zijn of haar leven. Individuele vrijheid, gelijke rechten en elkaar respecteren staan bij onze partij hoog in het vaandel.' Plessius vindt dat onder andere LHBTI’ers meer bescherming zouden moeten krijgen. Hoe daar, volgens de berichtgeving mee om is gegaan, vindt de partij 'onaanvaardbaar'.

Vragen
De fractie van de VVD vraagt of het college het met de VVD eens is dat het aanspreken van kinderen op hun seksuele geaardheid ontoelaatbaar is. De partij vraagt zich tevens af of er op de vestiging van het Gomarus in Zaltbommel gewerkt wordt met een (externe) vertrouwenspersoon? 'Zo niet, zou de gemeente er op aan kunnen dringen deze in het leven te roepen?'

Onderzoek
VVD Zaltbommel is van mening dat de gemeente zo snel mogelijk de onderwijsinspectie moet inschakelen om de in de media vermelde misstanden te onderzoeken of deze zich ook op de vestiging van het Gomarus in Zaltbommel voordoen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel gomarus geaardheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.