vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

Er lijkt nu een kansrijke optie te zijn.

Onderzoek nieuwe weg tussen Krangstraat en Steenweg

17 april 2021 (door Altena.net - Redactie)

BRUCHEM - Voor de kruising Krangstraat / Steenweg is in de loop der jaren gekeken naar meerdere oplossingen. Eén lijkt nu het meest kansrijk. Deze optie wordt nader onderzocht. Het gaat om een nieuwe weg met vrijliggend fietspad en trottoir tussen de Krangstraat en de Steenweg.

Met de grondeigenaren van de aan te kopen percelen, nodig voor de aanleg van de nieuwe weg, vonde al verkennende gesprekken plaats. De gemeente informeert nu de omwonenden van de nieuwe weg en het Dorpsplatform Bruchem over het lopende onderzoek.

Onderzoek
De gemeente doet onderzoek naar de mogelijkheden om een nieuwe weg met vrijliggend fietspad en trottoir aan te leggen tussen de Krangstraat en de Steenweg. De weg begint tussen Krangstraat 3a en 3b en loopt via de achterzijde van de percelen naar de Steenweg. De nieuwe weg wordt voorzien van een vrijliggend fietspad en trottoir, daardoor ontstaat een veilige infrastructuur voor fietsers en voetgangers.

Kruisingen vervallen
Naast de Krangstraat zal ook de Peperstraat worden aangesloten op deze nieuwe weg. Door het realiseren van dit nieuwe tracé kunnen de bestaande kruisingen Krangstraat/ Steenweg en Peperstraat/Steenweg voor al het verkeer komen te vervallen.

Fietsveiliger
Tevens loopt er een onderzoek om de Krangstraat fietsveiliger te maken door een vrijliggend fietspad en trottoir aan te leggen tussen de Kleinestraat en Krangstraat 3b.

Lees meer over:

Dorpsplatform Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.