donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Wat zijn de voordelen van een gezamenlijke aanpak?

Onderzoek gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries

1 december 2020 (door BommelerwaardNet)

ALEM - Gemeente Maasdriel gaat samen met diverse partijen, waaronder het Rijk en de waterschappen Aa en Maas en Rivierenland onderzoek doen naar de mogelijkheden voor de gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries. Dit is een van de projecten uit het Masterplan Maas dat in oktober door de gemeenteraad werd vastgesteld. De resultaten worden najaar 2021 verwacht.

De partijen willen nagaan wat de voordelen zijn van een gezamenlijke aanpak in de ontwiikkeling van het gebied. Zo is wil er bijvoorbeeld de Dekker Groep grondstoffen winnen in het gebied. Wethouder Peter de Vries daarover: “De gemeente wil daar alleen aan meewerken als het bijdraagt aan de doelen die in het Masterplan voor Alem zijn benoemd, namelijk de omgeving langs de Maas een prettige verblijfplaats voor bewoners en recreanten te laten zijn en daar natuur te ontwikkelen. Inwoners van Alem moeten profiteren van de gebiedsontwikkeling. Daarom is een belangrijk onderdeel van het onderzoek het gesprek met de omgeving over wat zij belangrijk vindt. Daar zullen we de dorpsraad nauw bij betrekken.”

Masterplan Maas
Het Masterplan Maas beschrijft de kansen die er liggen voor de gebieden grenzend aan de Maas in de gemeente Maasdriel. In het plan staan 19 projecten waaronder de gebiedsontwikkeling Alem en Sint Andries.

Foto redactie Bommelerwaard.net.

Lees meer over:

Sint Andries Alem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.