dinsdag 16 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Onderwijsminister Slob virtueel op bezoek bij De Walsprong

10 december 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Demissionair minister Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media sprak donderdag (8-12) via een videoverbinding met medewerkers en leerlingen van obs De Walsprong in Zaltbommel  over de werkbaarheid in school tijdens de coronacrisis.

Vier leerlingen uit groep 7 en 8 spraken eerst met de minister. De school laat weten: "Een bijzonder moment voor de leerlingen, want praten met een minister doe je niet elke dag!" Onder meer de meest recente coronaregels werden besproken. De leerlingen stelden aan de minister ook de vraag waarom de scholen niet weer dicht gaan, net als vorig jaar, om het verspreiden van het virus tegen te gaan. Slob gaf aan dat het té belangrijk is om de scholen open te houden vanwege de ontwikkeling van de leerlingen en het sociale aspect.

Gesprek team
Aansluitend ging de minister in gesprek met vijf teamleden. Marieke Spruijt, directeur van de school, gaf aan blij te zijn dat de school nog steeds open is en dat dit schooljaar nog geen klassen thuis hebben gezeten. “Het is best lastig, maar we doen onze uiterste best om alles in goede banen te leiden. De klassen zijn de laatste weken niet altijd helemaal compleet, maar we zien steeds weer mogelijkheden om er het beste van te maken, zowel in de klas als online. Het contact met ouders is voor ons heel erg belangrijk juist ook in deze tijd. Daarom hebben we buiten bij het hek en op het schoolplein zo veel mogelijk contact met hen. Daarnaast houden we de ouders via onze ouderapp op de hoogte van alle gebeurtenissen in de klas.”

Steun
Op de vraag van Slob of onze school voldoende steun ervaart, antwoordde Spruijt: “Over het dagelijks contact met de GGD Gelderland-Zuid ben ik zeer te spreken. De communicatie is duidelijk en er wordt goed meegedacht. Verder hebben alle scholen in Zaltbommel onderling goed contact met elkaar. Ook Stroomm, het schoolbestuur waar we onder vallen, is enorm betrokken.”

Foto Obs De Walsprong.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.