vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Koorleden van Haeel Immanoe uit Brakel met dirigent Wim van Kuik (1e rechtsvoor)

Dirigeren op je werk en in je hobby: Wim van Kuik doet het

14 december 2022 (door Redactie)

REGIO / SLEEUWIJK: Wim van Kuik (60) is niet alleen dirigent van twee koren, in het dagelijkse leven is hij practicum onderwijsassistent op het Altena College in Sleeuwijk. Dirigeren doet hij in beide situaties. In de regio treedt hij binnenkort op met 'zijn' koren, maar ook op 'zijn' school.

In het dagelijks leven begeleidt en helpt hij de leerlingen als practicum onderwijsassistent bij de scheikundelessen. “Ik heb vaak genoeg leerlingen van koorleden in de les en een Open Dag op het Altena College is soms net een reünie van koorleden. Dat is altijd ontzettend leuk en gezellig.”

Van Kuik is - sinds het behalen van zijn diploma lichte muziek in 1988 - dirigent (geweest) bij zes (regionale) koren, waaronder Jedaja Almkerk. Op dit moment is hij actief betrokken bij christelijk koor Haeel Immanoe uit Brakel en Gospelkoor Chaverim uit Raamsdonksveer.

Helpen
De practicum onderwijsassistent begon op 12-jarige leeftijd met klarinet spelen in een orkest in Utrecht. Hij heeft passie voor muziek en het Evangelie. Als het nodig is kan ik ook muziek arrangeren.” Koorlid Gerdien de Bruijn ziet in hun dirigent wel overneekomsten met zijn dagelijkse werk. Op school ondersteunt hij leraren en leerlingen, ook het koor helpt hij verder. “Wim stuurt wel ons een door hemzelf ingezongen audio-appje door, zodat we een lastig ritmisch stukje zang thuis extra kunnen oefenen. Dat helpt goed.” 

Zien en horen
Wie Wim van Kuik in actie wil zien en de koren wil horen, kan op kerstavond 24 december om 20.00 uur naar de kerstzangdienst in de NH Kerk van Brakel en/of op kerstmorgen 25 december om 9.30 uur naar de dienst in PKN De Brug te Sprang-Capelle. Een andere optie is de Open Dag op het Altena College bezoeken in Sleeuwijk op woensdag 25 januari van 14.00-18.00 uur.

Foto Altena College.

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.