zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Omroep Gelderland toert met lokale omroepen door de provincie.

Omroep Gelderland verzorgt met lokale omroep Oké FM verkiezingsuitzendingen

25 januari 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Omroep Gelderland toert vanaf vrijdag 4 februari door de provincie met een grote verkiezingsbus met daarin een mobiele studio. Lokale- en streekomroepen verzorgen hierin, verspreid over 51 gemeenten, livestreams die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Een bijzonder samenwerkingsproject tussen de regionale omroep en 27 collega-omroepen. Ook de lokale omroep voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, Oké FM, doet mee.

De bus is in de Bommelerwaard te zien in Zaltbommel en Kerkdriel.

Livestreams
Vanuit de bus worden gevarieerde livestreams gemaakt die online te zien zijn. Ook Oké FM, verzorgt een inhoudelijk debat over issues die lokaal spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 16 maart.

Op dinsdag 8 februari staat de bus in Zaltbommel op de Markt en op donderdag 10 februari verschijnt deze in het Kerkdrielse straatbeeld voor het gemeentehuis. Deze uitzendingen beginnen om 15.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Televisie-uitzending
Omroep Gelderland maakt zelf tijdens de tour iedere vrijdag een live tv-uitzending in de grote steden van de provincie. Op vrijdag 4 februari begint de eerste uitzending van GLD Stemt vanuit Ede. Het programma wordt gepresenteerd door Linda Geerdink en is iedere vrijdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.

De Belofte Ik beloof! spreken raadsleden uit bij de start van een nieuwe raadsperiode. Maar wát beloven ze nu eigenlijk? In elke uitzending van GLD Stemt maakt de omroep de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden deden. Wat is gelukt en wat niet?

Oké FM
De verkiezingsdebatten zijn tot 16 maart live te volgen via de online kanalen van Omroep Gelderland en via de lokale partners zelf. Voor de Bommelerwaard is dat dus Oké FM. Deze is te beluisteren via de 104.9 en 106.4 FM. Of via www.okemedia.nl

Het volledige (toer)schema is te vinden op gldstemt.nl.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.