vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Oekraïense vluchtelingen blijven langer in Kerkdriel

31 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel en Europarcs BV zijn overeengekomen dat de Oekraïense vluchtelingen langer op het park kunnen blijven. De verlenging is in ieder geval tot 1 juli 2023 en misschien nog langer. Daarover zijn partijen nog met elkaar in gesprek.

Alle gemeentes in Nederland kregen van het rijk een opdracht om vluchtelingen op te vangen. Maasdriel vervult die opdracht samen met de veiligheidsregio. De gemeente: ‘We vangen met dertien andere gemeenten niet alleen Oekraïense vluchtelingen op, maar ook asielzoekers uit andere oorlogsgebieden zoals Syrië en Irak. Maasdriel heeft een uitstekende oplossing voor een grote groep Oekraïense vluchtelingen. Andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld Zaltbommel of Tiel, hebben weer een betere oplossing voor asielzoekers of minderjarige vluchtelingen.’

Verlengen
Door goed overleg met alle partijen, wil de gemeente zijn opdracht volbrengen en een grote groep Oekraïners een veilige plek bieden. Het huidige contract met Europarcs loopt op 1 april af. Dit wordt dus verlengd tot 1 juli en wellicht nog langer. 'Daarover volgt zo snel mogelijk meer informatie.' Aldus de gemeente Maasdriel.

Zie ook:

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.