woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Noodopvanglocatie Oekraïners Vellingweg wordt verbouwd

25 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Medio april wordt aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel een tijdelijke noodopvanglocatie geopend voor Oekraïense vluchtelingen. De locatie aldaar is op dit moment een kantoorgebouw. De komende maanden, februari en maart, wordt de locatie verbouwd. De omliggende bedrijven en omwonenden werden hierover inmiddels per brief geïnformeerd.

op deze noodopvanglocatie kunnen vluchtelingen langere tijd verblijven. Er is dagelijks personeel aanwezig. Overdag en ’s nachts is ook beveiliging aanwezig. De locatie aan de Veilingweg is alleen voor Oekraïense vluchtelingen. Er is plek voor de opvang van maximaal 104 mensen. De noodopvanglocatie zal voor de duur van twee jaar open blijven.

Onderzoek
De locatie aan de Veilingweg was al in beeld bij de gemeente voor het huisvesten van internationale werknemers. Gezien de noodzaak voor noodopvang van Oekraïners, wordt de locatie daar eerst voor ingezet. De gemeente is al wel een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om hier internationale werknemers te huisvesten in de toekomst.

Achtergrond
De gemeente liet begin 2021 al weten te onderzoeken of deze locatie geschikt was voor een noodopvanglocatie. Het toenmalige nieuwsbericht is te lezen via de link.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.