woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

NK Veldrijden zorgt voor afsluiting binnenstad Zaltbommel

4 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Stichting Cyclocross Zaltbommel organiseert in het weekend van vrijdag 13 tot en met zondag 15 januari 2023 het Plieger Nederlands Kampioenschap Veldrijden. Dit grote wielerevenement vindt plaats op en om de uiterwaarden in het centrum van Zaltbommel. Een deel van de binnenstad is hierdoor afgesloten

De gemeente adviseert bezoekers aan de binnenstad zoveel mogelijk op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer te komen. Dit vanwege de beperkte parkeergelegenheid. De gemeente laat weten: ‘Mensen kunnen zich door iemand anders met de auto of met een taxi in Zaltbommel af laten zetten. Een groot gedeelte van de binnenstad blijft namelijk wel bereikbaar met auto.’

De start en finish van het evenement is op de Waalkade. Deze is dan ook afgesloten voor verkeer vanaf 10 januari 8:00 uur tot en met maandag 16 januari 18:00 uur. De Waalkade is te voet bereikbaar en open voor hulpdiensten. 

Afsluiten
De reden dat Stichting Cyclocross bepaalde parkeerplaatsen en wegen af moet sluiten voorafgaand, tijdens en na het evenement is nodig voor de opbouw, afbouw van de parcourslocatie. Ook kan zo de veiligheid van inwoners, wielrenners en toeschouwers beter gewaarborgd worden.

Categorieën
Het gratis toegankelijke evenement bestaat uit Nationale Kampioenschappen in verschillende categorieën. Ongeveer 450 sporters van alle leeftijden, zowel dames als heren, zijn dat weekend actief op het evenemententerrein.

Meer informatie staat op: nkveldrijden2023.nl

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.