maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

Ook editie 2022 gaat naar Zaltbommel.

NK Veldrijden in Zaltbommel gaat door in aangepaste vorm

21 oktober 2020 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - De voorbereidingen voor het NK Veldrijden in Zaltbommel kunnen onverkort doorgang vinden nu de gemeente, in overleg met andere betrokken partijen, akkoord heeft gegeven. Het wielerevenement moet wel zonder publiek worden verreden met minder categorieën en dient op één enkele dag paats te vinden. Goed nieuws: editie 2022 gaat naar Zaltbommel.

Het oorspronkelijk driedaagse event is in die zin 'gekortwiekt'. Robert Schimmer (voorzitter Stichting Cyclocross Zaltbommel): 'De vorm waarin wij als Stichting het NK in januari organiseren, ligt geheel niet in lijn met de ambitie en de insteek die wij vooraf hadden. De huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus dwingen ons het evenement aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid.'

Veiligheid
Niettemin wordt het, geheel volgens de geldende protocollen, een geslaagd Nederlands Kampioenschap, stelt Schimmer. In samenwerking met de gemeente en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werd een gedetailleerd Covid-19 protocol opgesteld om het NK veilig te laten verlopen. 'Daarnaast zijn wij blij dat het Nederlands Kampioenschap ook in 2022 in Zaltbommel plaatsvindt.' Schimmer hoopt dan natuurlijk wel op een driedaags wielerfeest in zijn volle omvang.

Door het enkeldaagse evenement wordt het programma aangepast. Enkel de Junioren (jongens en meisjes), de Beloften (dames en heren) en de Elite (dames en heren) gaan op 9 januari 2021 voor een podiumplaats.

Voor wat betreft de overige categorieën (nieuwelingen, nieuweling-meisjes, amateurs/sportklasse en masters) zoekt de KNWU naar een andere organisatie op een nog nader te bepalen datum.

Foto archieffoto ter illustratie.
Deel dit bericht met je vrienden!