Tuesday 21 September 2021

Alles over de Bommelerwaard

Nieuwe wandeling Stadswallen met kunsthistoricus

28 juli 2021 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Met de zomervakantie voor de deur lanceert gemeente Zaltbommel een tweede podcast in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Kunsthistoricus Roland Gieles, kenner van de Stadswallen, neemt liefhebbers tijdens een rondleiding over de Stadswallen. De podcast is te beluisteren via Spotify.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Graag nodigen wij mensen uit hun wandelschoenen aan te trekken en te genieten van een zomerse wandeling met Roland Gieles over de historie van de aanleg van de Stadswallen.”

Gieles is kunsthistoricus en doet onderzoek naar de 19e-eeuwse geschiedenis van de Stadswallen. Als kind wandelde en speelde hij er vaak. Eenmaal ouder begon hij zich te verdiepen in de achtergrond van de parkaanleg op de stadswallen Die informatie en meer deelt de historicus tijdens de wandeling via Spotify of www.zaltbommel.nl/stadswallen.

Onderweg is er meer te horen over de veranderende functie van de vestingwerken, het ontwerp van stadsarchitect François-Willem De Virieu en het huidige restauratie.

Eerste podcast  - 75 jaar vrijheid

In november vorig jaar lanceerde de gemeente de eerste podcast rondom de viering van 75 jaar vrijheid. In deze podcast stond het verhaal van Gerrit Verkuil (91 jaar) centraal. Voor de destijds 16-jarige Gerrit en zijn vrienden was met name het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog toch ook wel een spannende tijd.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

zaltbommel Stadswallen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.